Noaptea cercetătorilor, un succes

Peste 3000 de persoane au participat vineri, 25 septembire, la evenimentul „Noaptea cercetatorilor”.  Holul Central al Universităţii din Craiova a fost luat cu asalt de copii şi tineri, însoţiţi de părinţi si bunici, dornici să descopere frumuseţea ştiinţelor. Toate facultăţile cu profil tehnic din cadrul instituţiei academice şi-au adus contribuţia la dezvăluirea ştiinţelor pe limbajul tuturor. Zeci de experimente, echipamente şi invenşii, care mai de care mai atractive, au încântat vizitatorii.

Vizitatorii au putut gusta sucuri cu gheaţă carbonică, s-au îmbrăcat la propriu în baloane de săpun şi au vizitat standurile însoţiţi de personaje de desene animate. Cei mai încântaţi au fost, bineînţeles, cei mici.

Evenimentului “Noaptea Cercetătorilor”, organizat de Departamentul de Fizică din Craiova a fost marcat pentru al treilea an consecutiv la Universitatea din Craiova şi a avut drept obiectiv  schimbarea percepției publicului larg asupra științei. Evenimentul a fost susţinut de către Comisia Europeană prin HORIZON 2020, acţiunea Maria Curie. “Noaptea Cercetătorilor”  s-a desfăsurat concomitent în peste 300 de oraşe europene.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.