Ia romaneasca, sarbatorita

Mii de craioveni au luat parte,  miercuri seara, la evenimentul “Craiova se îmbracă în ie”, proiect organizat de Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”, sub egida Primăriei Municipiului Craiova şi a Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021. Parada iilor a pornit din Piața Mihai Viteazul și a continuat până în Centrul Istoric unde a fost continuată cu un spectacol al Ansamblului dar și a numeroși artiști doljeni.

Manifestarea “Craiova se îmbracă în ie” are un pronunțat caracter etno, prin activitățile desfășurate urmărindu-se informarea şi educarea copiilor în ceea ce priveşte portul popular. Au fost prezentate programe artistice, cu cântece şi dansuri populare. De asemenea, au fost organizate ateliere de confecționat coroniţe florale.

În prezent, la nivel naţional se fac demersuri pentru introducerea iei în Patrimoniul UNESCO. Anul acesta, este cel de-al treilea an când românii de pretutindeni din peste 100 oraşe din 48 de ţări ale lumii celebrează prin manifestări specifice ia românească.

Pe scena din centrul istoric, pentru miile de craioveni, au cântat numeroşi  interpreţi de muzică populară împreună cu orchestra şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” alături de care au participat şi alte ansambluri folclorice din localităţile învecinate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.