Profesionala o varianta

După ce termină gimnaziul, din ce în ce mai mulți elevi nu știu ce drum să aleagă în viață și spre ce domeniu să se orienteze. Tot mai multe școli manifestă deschidere pentru învățământul profesional, având în vedere că din partea ministerului au fost alocate anul acesta fonduri în plus, pentru suplimentare de locuri. Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, prin specificul ofertei educaţionale în domeniul transportului feroviar, este singura unitate din zona Olteniei ce şcolarizează tineri din 7 judeţe.

Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova și-a propus pentru anul următor 2015- 2016 o ofertă interesantă, atât pentru cei care se îndreaptă spre latura teoretică și vor să urmeze un profil de liceu cu specializare tehnică, cât și pentru cei care doresc să învețe o meserie, fiind în același timp, sprijiniți financiar în această perioadă printr-un ajutor din partea statului.

Dacă până acum câțiva ani învățământul tehnologic pierduse teren din cauza lipsei de susținere în practică a pregătirii obținute în școală, lucrurile încep să se schimbe treptat, datorită faptului că au început să se aloce fonduri suplimentare din partea statului, constând în alocații de studiu pentru elevi, în valoare de 200 de lei pe lună. Cei care urmează cursurile acestei forme de învăţământ vor avea mai multe avantaje, dintre acestea amintim atestatul de calificare profesională recunoscut în statele Uniunii Europene, dar și bursă lunară, iar după caz sau posibilități, stimulente financiare din partea partenerului de practică.

Învățământul profesional este din ce în ce mai căutat și de elevii din  Craiova sau împrejurimi, pana la acest moment locurile pentru invatamantul profesional in cadrul liceului CFR fiind ocupate 65 % înainte de încheierea perioadei de înscriere. Maine este ultima zi de inscriere.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.