Doneaza pentru viata

Asociaţia “Donează Speranţă”, împreună cu Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova, au desfăşurat o nouă acţiune de donare de sânge. “Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet” este sloganul sub care această campanie are loc, timp de două zile, la Casa Studenţilor din Bănie.

Campania “Fiecare picătură de sânge înseamnă un zambet” a adunat zeci de persoane dornice să ajute. Ajutorul este reciproc, întrucât donatorii beneficiază de o mulţime de avantaje: longevitate mărită, sângele se reface periodic, creşte imunitatea, scade riscul de accident vascular şi paralizie cu peste 30%. Donatorii primesc şi şapte tichete de masă, consultaţie gratuită, buletin gratuit de analize la cerere, abonament redus la jumătate la transportul public şi scutire în ziua respectivă la serviciu sau şcoală.

Persoanele care vor să doneze trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: să aibă între 18-65 ani, femeile trebuie să aibă o greutate de peste 50 kilograme, iar bărbaţii peste 60 de kilograme, este important să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în urmă cu 6 pana la 12 luni si este interzis să fi consumat alcool si grăsimi în ultimele 72 de ore.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.