Asteptati sa doneze sange

Asociatia “Doneaza Speranta”, impreuna cu Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova, organizeaza o noua actiune de donare de sange. Campania  se numeste “Fiecare picatura de sange inseamna un zambet”. Cei care vor sa doneze sunt asteptati la Casa Studentilor, in zilele de 22-23 iunie intre orele 08.00 si 14.00.

Ajutorul e reciproc, întrucât donatorii beneficiazã de o mulţime de avantaje: longevitate mãritã, sângele se reface periodic, creşte imunitatea, scade riscul de accident vascular şi paralizie cu peste 30%. Donatorii primesc şi şapte tichete de masã, consultaţie gratuitã, buletin gratuit de analize la cerere, abonament redus la jumãtate la transportul public şi scutire în ziua respectivã la serviciu sau şcoalã.

Persoanele care vor sã doneze trebuie sã îndeplineascã, în primul rând o serie de condiţii: sã aibã între 18-65 ani, femeile trebuie sã aibã o greutate de peste 50 kilograme, iar bãrbaţii peste 60 de kilograme, este important sa nu fi cãlãtorit în strãinãtate în ultimele trei luni, sã nu fi suferit intervenţii chirurgicale în urmã cu 6 pana la 12 luni.

De asemenea, este interzis sã fi consumat alcool si grãsimi în ultimele 72 de ore. Nu pot dona nici cei care au avut boli precum hepatitã, sifilis, TBC, diabet zaharat, boli de inimã, boli de piele, sau au luat tratament medical, ori au contactat gripe/rãceli în ultima perioadã.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.