Campioni nationali la baschet

Echipa masculină de baschet a Universităţii din Craiova a câştigat finala Campionatului Naţional Universitar. Prin performanța excepțională obţinută la Ploieşti în weekendul trecut, craiovenii au câştigat dreptul de participare la Campionatul European Universitar din Slovenia.

 În cadrul turneului final, desfășurat timp de trei zile la Pitești, echipa masculină de baschet a  Universităţii din Craiova a obținut victorii în toate cele patru meciuri jucate. După ce au învins formaţiile din Ploiești, București şi  Sibiu, finala i-a pus faţă în faţă cu gazdele. Sportivii noştri s-au impus în faţa echipei din Pitești cu scorul de 77-58. Echipa craioveană este alcatuită din cinci studenți români şi cinci sârbi. Opt dintre sportivii campioanei naţionale universitare la baschet sunt studenți la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova.

Deşi s-au antrenat independent, sportivii echipei au dat dovadă de unitate pe teren.

Fraţii Corneanu sunt cunoscuţi pentru performantele lor în domeniul baschetului. Acesta a fost primul an în care au reuşit să facă o breşă în program şi să joace şi pentru Universitatea din Craiova. Ca orice sport şi acesta cere sacrificii, muncă intensă şi pasiune.

Cele mai bune 12 echipe studenteşti de baschet din Europa se vor întrece în Solvenia pentru titlul european între 20 şi 27 iunie. Echipa din Banie speră să obţină un rezultat cât mai bun.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.