Competitie nationala de Mecatronica si Robotica

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova găzduieşte zilele acestea competiţia naţionala „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”. Evenimentul reuneşte studenți de la 9 universităţi cu profil tehnic din ţară dar şi elevi şi liceeni pasionaţi de mecatronică și robotică.

 Cea de a doua ediţie a Competiţiei naţionale „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”, deschisă tuturor studenților din învăţământul superior tehnic din România, dar şi elevilor din liceele de specialitate, s-a bucurat anul acesta de un număr important de participanţi. Dacă anul trecut a fost o competiţie regională, în doar un an s-a extins la nivel naţional.

Aproape 100 de tineri din toată ţara au luat parte la cele două probe ale competiţiei naţionale: proba de mecatronică şi proba de roboți mobili.

 Competiţia are drept scop principal stimularea şi cointeresarea studenţilor pentru creşterea nivelului teoretic şi practic, prin implementarea tehnologiilor moderne de automatizare industrială şi promovare a temelor de interes major pentru industrie, cercetare şi învăţământ.

Competiţia naţională „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica” urmareşte dezvoltarea dar şi menţinerea unor relaţii de colaborare cât mai strânse cu mediul industrial.

Atât roboţii mobili cât şi platformele furnizate de sponsor au rămas participanţilor. Cei mai buni competitori au obţinut şi premii substanţiale în bani.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.