Excelenta in profesie

Cea de-a doua ediție a Concursului „Asistentul medical şi excelenţă în profesie”, faza judeţeană s-a desfăşurat la Școala Postliceală Ecologică „Sfântul Ștefan” din Craiova. Concursul este avizat de I.S.J. Dolj şi se adresează elevilor din anul III de studiu, calificările asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie.

Şcoliile postliceale sanitare sunt tot mai căutate pentru calificarea de asistent medical generalist pentru că un astfel de post le asigură tinerilor un viitor în afara ţării. Intituţiile de învăţământ, prin tot felul de programe, încearcă să le ofere elevilor oportunitatea de a vedea cum este un sistem medical din străinătate dar şi să obţină experienţă în urma stagiului de practică.

Şi în domeniul sanitar există elevi care excelează şi obţin rezultate bune la concursurile organizate în judeţ.

În ultima perioadă, exodul cadrelor medicale este de neoprit. Atât medicii, cât şi asistentele medicale sunt tot mai decise să părăsească ţara şi să profeseze în unităţile sanitare din străinătate, şi asta în ciuda faptului că deficitul de personal medical din România este unul extrem de mare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.