Adio, Oblemenco!

O ultimă apariţie pe gazonul care i-a dus până în semifinalele Cupei UEFA. Fotbaliştii au primit ca suvenir, o porţiune din gazonul pe care au realizat marile performanţe  cu care au dus fotbalul la rang de artă. Jucători din toate perioadele de glorie ale clubului reprezentativ al Olteniei au venit la ultima festivitate organizată pe arena a cărei demolare a început săptămâna trecută.

Stadionul Ion Oblemenco, fieful Universităţii Craiova, locul unde au coborât în iarbă cei mai iubiţi fotbalişti pentru a face fericiţi zeci de mii de suporteri, a fost călcat de către marile glorii la ultima festivitate organizată pe arenă. Prefectul de Dolj, Sorin Răducan şi viceprimarii Craiovei, Dan Daşoveanu şi Mihai Genoiu, le-au împărţit gloriilor Ştiinţei bucăţi din gazon, pe ritmurile imnului Ştiinţei, interpretetat de Ciri Mayer.

Cel mai tânăr dintre componenţii Craiovei Maxima, Gheorghiţă Geolgău, a fost şi cel care a vorbit din partea foştilor jucători ai Universităţii Craiova.

Fiecare dintre fotbaliştii Craiovei a primit o bucată de gazon inrămată, alături de o plachetă inscripționată cu mesajul:“Atât timp cât cerul va fi albastru, veți fi deasupra tuturor! – Stadionul Ion Oblemenco, Templul Fotbalului – Craiova, 18 mai 2015”.

Printre gloriile prezente la eveniment s-au numărat BâtlanMarcu, Țarălungă, Victor Niculescu, Purcaru, Oprea (Campioana unei Mari Iubiri, Craiova anilor ’70), CârțuBeldeanuUngureanu, Donose, Lung (Craiova Maxima, a anilor ’80), Ștefan Stoica,Adrian Popescu, Mogoșanu, George Biță, Pavel Badea (campionii din 1991), Gabi PopescuMarius Sava,Vancea, Marius Iordache, Tibi Lung (generația anilor 2000).

Circa 200 de persoane au participat la festivitatea de astazi. Suporterii sunt asteptati maine incepand cu ora 16 pe stadion să ia câte un suvenir.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.