Accident rutier, simulare

Peste 2000 de oameni mor anual în România, în accidente rutiere. Traversarea neregulamentară, dar şi neacorderea de prioritate la tercerea de pietoni de către şoferi constituie cauze care duc la accidente rutiere. Pentru a trage un semnal de alarmă, politiştii rutieri împreună cu voluntari medicinişti au organizat simularea unui accident de circulaţie, în cadrul campaniei de prevenire ROAD SAFETY.

În jurul prânzului, persoanele implicate în trafic pe Calea Bucuresti – zona blocului S 200, au avut parte de o scenă şocantă – un tânăr, lovit de o maşină, întins pe trecerea de pietoni, cu răni grave în zona capului. Din fericire a fost vorba de simularea unui accident de circulaţie, iar urmele de sânge erau un simplu machiaj aplicat cu dibacie.

Campania de prevenire ROAD SAFETY a fost iniţiată de Societatea Studenţilor Medicinişti Craiova. “Peste 270.000 de pietoni îşi pierd viaţa anual în accidente rutiere în întreaga lume. Nu fi unul din ei!” este sloganul campaniei.

Potrivit unor sondaje, majoritatea românilor nu ştiu să acorde primul ajutor în caz de accident rutier. Reprezentanţii Crucii Roşii au oferit câteva demonstraţii în acest sens.

Cele trei cauze majore ale deceselor pe şoselele din România sunt viteza excesivă, şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice şi lipsa educaţiei legată de purtarea centurii de siguranţă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.