Zilele Educatiei Mecatronice

Zilele Educației Mecatronice 2015 au  debutat, astăzi, la Craiova. Evenimentul este organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică prin Departamentul de Mecatronică și Robotică şi reuneşte studenţi din cadrul instituţiilor de învăţământ universitar, specializările de mecatronică şi robotică din ţară. Pe parcursul câtorva zile, tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii mecatronice ingenioase.

Zilelor Educației Mecatronice 2015 reunesc la Craiova studenţi, masteranzi şi doctoranzi din mai multe centre universitare din ţară. Aceştia vor participa la sesiuni de comunicări ştiinţifice studenţeşti, sesiuni de realizări practice ale studenţior, dar și la  concursuri de mecatronică și roboţi. Manifestarea promovează gândirea creativă, stimulează abilităţile practice şi de comunicare ale tinerilor.

Tot în cadrul evenimentului „Zilele Educației Mecatronice” 2015 a avut loc şi inaugurarea Platformei Naţionale de Mecatronică.

Manifestarea este dedicată ştiinţei şi tehnicii, dorind antrenarea unui număr cât mai mare de tineri din întreaga ţară, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniul mecatronicii şi roboticii, domenii interdisciplinare care reunesc domeniile automaticii, programării calculatoarelor, electronicii şi mecanicii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.