Parcarea subterana, in grafic

Parcarea subterană din spatele Teatrului Naţional, va fi predată la cheie Primăriei Craiova mai devreme decât era stipulat în contract. Lucrările sunt în avans şi se desfaşoară în ritm alert. Conform proiectului, cele  600 de locuri de parcare ar fi trebuit finalizate în luna octombrie. Municipalitatea a anunţat ca lună posibilă de finalizare – luna august.

Constructorul parcarii subterane lucreaza la foc automat. Cele doua două nivele ale parcarii cu cele peste 600 de locuri vor prinde contur cu câteva luni în avans şi vor fi date în folosinţă spre bucuria craiovenilor implicaţi în trafic.

Parcarea va avea două intrări, una dinspre Universitate – cu o înălțime de 25 de metri, și una dinspre Calea București – cu o înălțime de 15 metri. Parcarea va fi construită pe două peliere, iar numărul total al locurilor de parcare va fi 619, dintre care 586 pentru autoturisme și 33 de locuri de parcare a vor fi rezervate și pentru motociclete. De asemenea, în incinta parcării vor fi instalate și prize electrice pentru 240 de locuri de parcare. Parcarea va fi dotată și cu două borne de reîncărcare a acumulatoarelor autoturismelor care folosesc ca sursă de alimentare curentul electric. Parcarea subterană va fi iluminată printr-un sistem care își va modifica gradul de luminozitate în funcție de intensitatea luminii din exterior. Parcarea subterană a Craiovei se construiește integral din fonduri europene, costurile de amenajare ridicându-se la suma de 48,8 milioane de lei.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Super, mă bucur să văd că orașul meu, orașul Craiova renaște și devine cu adevărat un oraș european!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.