Ziua Internationala a Crucii Rosii

În acest an, de ziua Mondiala a Crucii Roşii şi Semilunii Rosii, se sărbătoresc 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale. La nivel mondial, Mişcarea Internaţională Crucea Roşie şi Semiluna Roşie sprijină milioane de oameni anual, în perioade de conflict armat, dezastre sau crize.

Nevoile umanitare și zonele în care Crucea Roșie și Semiluna Roșie își desfășoară activitatea devin din ce în ce mai complexe. Totuși, Principiile Fundamentale au rămas neschimbate, călăuzind acțiunile și proiectele în toate situațiile, permițând să ajungă la persoanele cele mai vulnerabile.

La nivel mondial, Miscarea Internațională Crucea Roșie și Semilună Roșie sprijină milioane de oameni anual – în perioade de conflict armat, dezastre sau crize. Crucea Roșie Română, ajută anual mii de persoane, contribuind la dezvoltarea comunităților prin programele sociale, de interventie la dezastre, cursuri de calificare și de prim ajutor, alături de campanii de informare și educație pentru sanatate.

Proclamate în Viena în 1965, cele șapte Principii Fundamentale reprezintă expresia bunelor practici și a valorilor Miscarii Internationale Cruce Roșie și Semilună Roșie: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate.

Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, care se marchează pe 8 mai, este ziua de naștere a fondatorului Crucii Roșii, Henry Dunant și este o aniversare anuală a Mișcarii Internationale Crucea Rosie și Semilună Roșie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.