Declarații anuale, obligatorii

Declaraţiile anuale privind livrările de lapte trebuie depuse până pe 14 mai.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, până la data de 14 mai trebuie să depună declaraţiile anuale. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală conform informaţiilor din Caietul fermierului.

Producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă. Caietul fermierului trebuie păstrat timp de 3 ani de la sfârșitul anului de cotă. Cumpărătorii de lapte trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2014/2015, termenul limită fiind tot 14 mai 2015.

Agenția de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură atenţionează operatorii economici şi producătorii de lapte că orice întârziere în depunerea declaraţiilor anuale va bloca depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic pentru vacile de lapte, respectiv a cererii unice de plată.

Începând cu 1 mai 2015, operatorii economici care achiziţionează lapte de la producători trebuie să declare până pe data de 15 a fiecarei luni, cantitatea de lapte achiziţionată de la producători în luna precedent.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.