Campanie de prevenire

Metoda “accidentul” sau metoda “premiu” sunt cele mai des întâlnite tipuri de înşelăciune asupra persoanelor în vârstă din județul nostru. Numeroasele cazuri de înşelăciune aduse la cunoştinţa poliţiştilor de către cetăţeni i-au determinat pe oamenii legii să demareze o campanie de prevenire a înşelăciunilor prin telefon.

Campania “Te-am sunat să-ţi spun că sunt Ok !” a fost iniţiată de Poliţia Municipului Craiova – Secţia 5 Poliţie Craioviţa Nouă şi are la bază concluzii ştiinţifice realizate de specialişti sociologi de la Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj.

În urma cercetărilor efectuate a fost conturată imaginea structurală a victimelor acestui tip de infracţiuni şi anume: persoane singure acasă pe timpul zilei, înclinate să reacţioneze mai mult emoţional şi mai puţin raţional la stimuli cu conţinut afectiv în special femei şi pensionari.

La evenimentul de prezentare a campaniei a fost prezentă și Nataşa Raab, actriţă a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova care a fost protagonista videoclipului de promovare a campaniei.

Comisarul şef de poliţie Mauriciu Popa, şeful Poliţiei Municipiului Craiova a menţionat faptul că prin mesajele proiectului se militează pentru întărirea relaţiilor inter-umane, campania urmând să fie derulată la nivelul întregii Poliții doljene.

Polițiștii Secției 5 Craiova au împărțit pliante, în zonele aglometare din Craiovița Nouă.

Craiovenii au auzit despre aceste metode de furt şi speră să nu cadă în plasa răufăcătorilor. Un bărbat din cartierul Craioviţa Nouă a povestit jurnaliştilor cum a fost contactat telefonic de infractori.

Intenţia poliţiştilor craioveni este de a depăşi nivelul unei simple campanii de prevenire a unui anumit tip de infracţiune. Prin promovarea ideilor proiectului se doreşte realizarea unui impact emoţional asupra celor care vor intra în interacţiune cu materialele şi astfel, să realizeze cât de important poate fi chiar şi un simplu telefon adresat părinţilor sau bunicilor fără un motiv anume.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.