“Caravana inventicii” la Craiova

“Caravana inventicii” a poposit astăzi la Craiova. Timp de o lună şi jumătate, inventatori din zona transfrontaliera România-Bulgaria îşi vor expune rezulatele muncii de cercetare în oraşe de pe ambele maluri ale Dunării. Evenimentul urmăreşte  crearea premiselor unui parteneriat între mediul de afaceri şi mediul cercetare- inovare.

Ingineria biomedicala a fost prezentă la „Caravana inovarii” prin două brevete de invenţie obţinute de Oana Gîngu, inventator şi cadru universitar al Facultăţii de Mecanică de la Universitatea din Craiova. Aceste invenţii permit repararea ţesutului osos pentru anumite afecţiuni în caz de accident.

A treia invenţie prezentată de  acelaşi inventator, vine cu îmbunatăţiri în structura paletelor folosite în tenis de masă. Mai exact, adezivul ce lipeşte materialul polimeric pe structura de lemn poate fi eliminat.

Invenţiile au fost medaliate la târguri naţionale şi internaţionale, obţinând trei medalii în 2012:  bronz  la Nurenberg,  argint la Cluj-Napoca şi aur la Iaşi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.