“Scoala Altfel” la fizica

Sute de elevi din regiunea Olteniei au trecut pragul Universităţii din Craiova pentru a vizita laboratoarele Departamentului de Fizică din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii. Elevii au învăţat noţiuni de calorimetrie, au făcut experimente de optică, fizică atomică, mecanică şi de fizică medicală.
Şase grupuri de elevi din Craiova, Severin şi Strehaia au participat în cadrul programului “Şcoala Altfel” la experimente practice pregătite de reprezentanţii Departamentului de Fizică al Universităţii din Craiova.
Deoarece frumuseţea ştiinţelor se observă mai uşor prin intermediul experimentelor, cadrele universitare i-au aşteptat pe liceeni cu o serie de lucrări de laborator.
Cum poate fi măsurată sarcina specifică a electronului, cum se propagă lumina printr-un mediu în funcţie de indicele de difracţie, ce formule stau la baza lansării proiectilelor în câmp gravitaţional şi cum se realizează mişcarea faţă de un sistem de referinţă – sunt doar câteva dintre cunoştinţele pe care elevii şi le-au putut fixa cu ajutorul lucrărilor de laborator. Atenţia le-a fost captată tinerilor şi prin intermediul noţiunilor de fizică medicală.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.