Sacrificare dupa norme

Piaţa Chiriac din Craiova este singurul punct autorizat pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor din judeţul Dolj, acesta este deschis, până sâmbătă inclusiv. Administrația Piețelor îi asigură pe cumpărători că această locaţie este amenajată după toate normele în vigoare, mieii fiind sacrificați în condiții stricte de igienă. O altă veste bună este că prețul pe kilogramul de carne este mai ieftin decât cel din primăvara trecută.
Mieii de Paște au început să se vândă în Piața Chiriac. Aici este singurul loc din județ care este autorizat pentru vânzarea și sacrificarea animalelor în această perioadă. Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor de Paşte – trebuie să se realizeze numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare.
Punctul de tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac funcţionează pe aceleaşi principii ca şi un abator, pentru a corespunde normativelor europene. Dispune de spaţii cu apă potabilă caldă şi rece, fiind dotat cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea se face doar de măcelari autorizaţi, care-şi desfăşoară activitatea în 8 (opt) posturi de sacrificare, iar carcasele de miel sunt verificate de medicii veterinari, care le aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. Prețul pentru carnea de miel este mai mic față de anul trecut.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.