Parteneriat cu China

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a fost prezent la Craiova în cadrul unei întâlniri ce a avut ca scop identificarea oportunităţilor de investiţii chineze în Craiova. La acest moment România poartă discuţii foarte avansate cu Ministerul Economiei din China pentru a deschide mai multe parcuri industriale cu firme din China în ţara nostră. Unul dintre aceste parcuri va fi la Craiova.
Primarul Lia Olguţa Vasilescu a discutat cu ambasadorul chinez despre deschiderea unui parc industrial româno-chinez la Craiova dar şi despre tipurile de afaceri mixte care se pot derula în Bănie.
La discuţii a luat parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a spus că investiţiile chineze sunt deocamdată mici şi i-a propus ambasadorului chinez participarea la construirea unor fabrici de componente fotovoltaice.
Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania a afirmat că la Craiova există potenţial pentru investitorii din ţara sa. Un argument puternic este cartierul de locuinţe care se va construi în Cetatea Baniei de o firma din China.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.