Plantam un copac , plantam o speranta

“Plantăm un copac, plantăm o speranţă” este numele proiectului ce are ca scop plantarea de copaci în zonele ce necesită reîmpădurire pentru creşterea şi reîntinerirea suprafeţei împădurite din Oltenia şi educarea tinerilor în spiritul protejării mediului.
În cadrul acţiunii “Plantăm un copac, plantăm o speranţă”  au fost sădiţi 1100 puieți de salcâm, prin implicarea directă a comunității locale, copii și adulți, dar şi cu sprijinul Direcției Silvice Dolj, Ocolului Silvic Sadova, Facultății de Agricultură și Silvicultură Craiova, Primăriei si Şcolii Generale din comuna Rojiște.
Prin acest proiect s-a dorit conştientizarea şi responzabilizarea comunităţii, cultivarea respectului pentru natură, îmbunătăţirea calităţii mediului, combaterea schimbărilor climatice prin diminuarea efectelor secetei şi limitarea deşertificării.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. kelemen jozsef spune:

    Ar trebuia sa fie in fiecare judeti o asemeenea actiune,si firmele de exploatare forestiera sa fie obligat ca locurile zis exploatate,sa fie replantate,obligatorie si pana nusi indeplineste datorile sa nusi mai primeasca alt parcet de exploatare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.