Tehnologie de varf

Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Matematică şi Științe ale Naturii a găzduit prelegerea “Prelucrarea materialelor dielectrice cu pulsuri laser ultrascurte modulate temporal”. Această temă a fost adusă în fața studenților de către cercetătorul Cristian ŞARPE, de la Institutul de Fizică al Universităţii din Kassel.

Prin acest gen de manifestări se creează acorduri în baza cărora studenții craioveni au posibilitatea să beneficieze de burse, mobilități și oportunități de a studia alături de cercetătorii Universităţii din Kassel.

Pentru un proaspăt absolvent al Departamentului de Fizică, aflat la început de carieră, participarea la astfel de mobilități aduce un plus de valoare în dezvoltarea lor personală și profesională.
Prezentarea tehnicilor de producere şi amplificare a pulsurilor laser ultrascurte, precum şi utilizarea acestora în prelucrarea de precizie a materialelor dielectrice, cu aplicaţii în biologie, medicină, tehnologii avansate şi fotonică au fost temele expuse studenților de la Departamentul de Fizică.
În ultimii ani, laserele cu pulsuri ultrascurte au deschis noi posibilităţi în prelucrarea de înaltă precizie a materialelor. Datorită caracterului unic de a avea puteri instantanee foarte mari și energii reduse, pulsurile laser ultrascurte elimină defectele colaterale în materialele prelucrate făcând astfel posibilă obținerea de microstructuri şi nanostructuri în orice tip de material. Un astfel de sistem laser se găsește în țara noastră la Institutul de la Măgurele.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.