Revitalizarea patrimoniului cultural

Proiectul intitulat “Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale” dezvoltă servicii culturale care trezesc interesul pentru fenomenul artistic în rândul tuturor culturilor  minoritare.
Proiectul Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale oferă șanse culturale egale tuturor minorităților etnice din Oltenia prin promovarea pertinentă a fiecăreia. Momentele de interactivitate au fost  urmate de momente artistice susținute de Ansamblul Asociației Liga Albanezilor din România – Filiala Craiova.
Tema serii interculturale se circumscrie temei centrale a evenimentelor derulate în comunitate în cadrul acestui proiect: diversitatea culturală și conviețuirea etniilor în spiritul unei bune înțelegeri.
Proiectul susține diversitatea culturală prin apariția primului studiu interdisciplinar în care se regăsesc, în oglindă, trecutul și prezentul fiecărei minorități etnice (bulgari, greci, evrei, italieni, cehi, armeni, albanezi, sârbi, rromi) ca identităţi multiple prin: tradiţii, obiceiuri, modul de abordare a educaţiei şi a societăţii din perspectivă interculturală.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.