Declaratii pentru lapte la APIA

Reguli noi pentru producătorii și cumpărătorii de lapte. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură atenţionează că, de la 1 aprilie 2015, este eliminat regimul cotelor de lapte. Operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe trebuie să depună la APIA declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2014/2015. Termenul limită pentru depunerea documentelor este 14 mai 2015.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  informeaza ca incepând din acest an, regimul cotelor de lapte a fost desființat, orice livrare urmând a se face în baza unui contract încheiat între producătorul de lapte și operatorul economic. Începând de azi, operatorii care achiziționează lapte, precum și producătorii deținători de cotă de lapte trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) declarațiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, aferente ultimului an agricol.
Pentru cumparatorii de lapte care nu depun la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai. Aceasta suma poate sa fie cuprinsa intre 100 și 100.000 euro.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.