Ambasadorul Poloniei la Craiova

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universităţii din Craiova şi Ambasada Republicii Polone la Bucureşti au aniversat astăzi un an de la deschiderea Centrului Polonez. Cu această ocazie a fost inaugurată, în prezența ambasadorului Republicii Polone la Bucureşti Marek Szczygieł şi a conducerii Universității din Craiova, expoziția despre oraşul polonez Poznań. Evenimentul a avut loc în foaierul Sălii Albastre a Universității din Craiova.
Moment de sarbatoare la Universitatea din Craiova. Excelenţa Sa, Marek Szczygieł, ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, a luat parte la evenimentul prilejuit de împlinirea unui an de la deschiderea Centrului Polonez din cadrul Universităţii din Craiova.
Centrul de limbă și cultură poloneză se înscrie în strategia Universității din Craiova de cooperare internațională, de încurajare a schimburilor culturale și lingvistice, de promovare a limbilor străine dar şi de implementare a unor noi proiecte.

Ambasadorul Republicii Polone în România a ţinut o scurtă prelegere despre relaţiile contemporane polono-române în scopul realizării unor proiecte europene comune.

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză are ca scop promovarea culturii, limbii şi literaturii poloneze prin organizarea de expozitii, seri de film, muzică, poezie şi bucătărie poloneză. În cadrul Centrului se desfăşoară şi cursuri de limba polonă în timpul cărora studenţii învaţă nu numai limba, dar au şi posibilitatea de a viziona filme despre geografia, cultura sau istoria Poloniei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.