Ziua Greciei, sarbatorita in Banie

Distracţie în stil grecesc. Comunitatea Elenă din Craiova împreună cu cea din  Prahova au sărbătorit în avans ziua Greciei. În aula Alexandru Buia a Facultăţii de Agricultură şi Horticultură au răsunat acorduri de sirtaki şi buzuki. Zeci de greci s-au prins în horă cu românii, într-o petrecere tipic grecească.
Muzică, dansuri şi voie bună. Aşa au sărbătorit elenii din Craiova şi Prohova  în acest weekend Ziua Naţională a Greciei, într-un cadru festiv de excepţie. Câteva sute de membri ai comunităţii elene din Oltenia s-au adunat sâmbătă în Bănie şi şi-au spus „ KALIMERA !” – tradiţionalul salut grecesc. Oaspeţii zilei, atât români, cât şi greci, au fost întâmpinați de tineri îmbrăcaţi în straiele tradiţionale elene care au încins dansuri tradiţionale greu de egalat în măiestrie şi pricepere.
În urmă cu 194 de ani, Grecia ieşea de sub dominaţia Imperiului Otoman, proclamându-şi astfel independenţa. Comunitatea Elena din Craiova are un număr important de greci care nu îşi uită limba şi o predau mai departe generaţiilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.