Baroana Emma Nicholson Dr.HC

Baroana de Winterbourne și membră a Camerei Lorzilor din Parlamentul Britanic, Emma Nicholson este începând de astăzi, Doctor Honoris Causa al Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova. Personalitate marcantă a vieții publice britanice și europene, Emma Nicholson a contribuit decisiv la procesul de preaderare a României la Uniunea Europeană.
Prezența la Craiova a Baroanei de Winterbourne, Emma Nicholson, a fost un eveniment deosebit, dată fiind revenirea acesteia în România, țară al cărei raportor a fost în perioada de preaderare la Uniunea Europeană. Aceasta a fost un adevărat avocat al României în relația cu instituțiile europene.
Emma Nicholson a fost membră a Parlamentului European și raportor al acestei instituții pentru România în perioada cheie a preaderării.
Baroana Nicholson s-a preocupat constant și de protecția drepturilor omului. Ca europarlamentar a fost membru al subcomitetului pentru drepturile omului al Parlamentului European.
Apărarea drepturilor copiilor, în special a copiilor instituționalizați cu nevoi speciale, a constituit unul dintre punctele importante asupra cărora baroana Nicholson a atras atenția autorităților române în perioada de preaderare. Excelența sa este implicată de mai mulți ani în diferite programe de sprijin a copiilor alături de Asociația Vasiliada.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.