Muzeul de Arta, redeschis pentru public

Muzeul de Artă din Craiova, cunoscut sub numele Palatul „Jean Mihail”, una dintre bijuteriile arhitecturale ale Craiovei, își deschide porțile după un amplu proces de consolidare și restaurare. Începând de mâine, publicul iubitor de artă este așteptat să admire noua amenajare și expozițiile permanente.
Lucrările de consolidare și restaurare ale Muzeulului de Artă din Craiova au început în anul 2010, investițiile asigurate de Consiliului Judeţean Dolj și fondurile europene transformând radical instituția. Noua înfățișare și noile spații expoziționale au fost apreciate la inaugurarea organizată, astăzi, în prezența oficialităților locale și naționale.
Odată cu noua inaugurare, muzeul oferă publicului ocazia de a admira lucrări de artă contemporană românească apreciate la nivel internațional, incluse într-o expoziție permanentă.
 
Administrația Muzeului de Artă Craiova intenționează ca în perioada următoare să finalizeze lucrările de iluminat. De asemenea, pentru asigurarea unui cât mai bun confort pentru vizitatori, o parte a subsolulului clădirii va fi transformată în ceainărie. Tot în acest an, vor fi demarate lucrările la Centrul Brâncuși, cu finanțare asigurată de Consiliul Județean Dolj.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.