Eclipsa partiala de soare

Mâine va fi eclipsă parțială de Soare! Luna va acoperi peste jumătate din discul Soarelui între orele 10:48 şi 13:04. Acesta este singurul fenomen astronomic de acest tip din 2015 şi din următorii cinci ani. Departamentul de Fizica din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe Exacte şi Universitatea din Craiova organizează observarea eclipsei parţiale de Soare cu ajutorul telescoapelor optice ale Centrului ASTROED. Acestea vor fi amplasate pe esplanada Teatrului National “Marin Sorescu”.

Craiovenii sunt invitaţi vineri, în prima parte a zilei, pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu” pentru a observa, cu ajutorul aparaturii centrului ASTROED al Universitatii din Craiova,eclipsa parţială de Soare, care este şi cel mai important fenomen de acest gen după eclipsa totală de Soare din 1999.

Fenomenul va atinge punctul maxim la ora 11, 51 de minute si 48secunde. Pentru a observa eclipsa parţială de soare trebuie să purtaţi ochelari special concepuţi pentru acest eveniment astronomic. În caz contrar, specialiştii vă avertizează că riscaţi să vă puneţi în pericol vederea. Următoarea eclipsă parţială de Soare care va fi vizibilă din România va avea loc în 2020. Abia in 2081 din Romania va putea fi observata o eclipsă totală de Soare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.