Rata somajului in crestere

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţenă pentru Ocupare a Forţei de Muncă Dolj , la sfârşitul lunii februarie în judeţul nostru, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţe a crescut cu peste 300 de persoane. Astfel, rata şomajului a urcat cu 0.12 puncte procentuale faţă de luna ianuarie, ajungând la 9,57%.
Rata şomajului înregistrată în Dolj la sfârşitul lunii februarie a anului curent a fost uşor mai ridicată faţă de cea din luna ianuarie. Situaţia este totuşi mai bună decât în aceeaşi perioadă a anului trecut când rata şomajului era 10%.
În ceea ce priveşte structura  şomajului după mediul de rezidenţă, potrivit statisticii aproximativ 79.3 %  din numărul total de şomeri înregistraţi provin din mediul rural şi 20.7 % provin din mediul urban.
Cei mai mulţi şomeri sunt cei cu vârsta cuprinsă între 40-49 ani, urmaţi de segmentul de vârstă 30-39 ani. Pe locul următor se situează segmentul de vârstă 50 – 55 ani, iar apoi cel de peste 55 ani şi sub 25 ani. Cei mai puţini şomeri sunt cei cu vârsta între 25-29 ani.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.