Parinti pentru ora de Religie

Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova a găzduit întâlnirea de constituire a grupului de iniţiativă pentru filiala Dolj a Asociaţiei „Părinţi pentru ora de Religie”. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Susţinută de mii de părinţi şi bunici din întreaga ţară, asociaţia are menirea de a pune în lumină adevăratele valori creştine.
Peste o sută de părinţi şi bunici din Craiova s-au întrunit în vederea constituirii unui grup de iniţiativă în vederea susţinerii şi promovării orei de religie. În acest sens, profesori, manageri de instituţii şcolare şi de cultură au iniţiat constituirea filialei doljene.
 Prezent la eveniment, IPS Părinte Irineu a ţinut să mulţumească participanţilor pentru intensa implicare în procesul de strângere a adeziunilor scrise pentru participarea la ora de Religie. Tot în acest sens, Mitropolitul Olteniei a rătat că religia reprezintă garanţia sacră a valorilor noastre naţionale şi totodată certitudinea că societatea contemporană are o perspectivă generoasă în domeniul educaţiei copiilor şi tinerilor de azi.
 La finalul întâlnirii, corul Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, condus de prof. dr. Victor Şapcă, a interpretat un buchet de compoziţii bizantine, specifice perioadei Postului Mare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.