Colaborare pe drept penal

Mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale au participat săptămâna trecută la un seminar internaţional de drept penal care s-a desfăşurat în Elveţia, la Universitatea de Drept din Fribourg. Evenimentul este organizat anual şi se desfăşoară în Craiova sau în Fribourg. Anul acesta, a fost rândul universităţii elveţiene să organizeze şi să găzduiască seminarul.
De zece ani, studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale din Craiova participă la “Seminarul Comun de  Drept Penal Fribourg-Craiova”. Anul acesta, doi studenţi şi doi doctoranzi craioveni au făcut prezentări cu tema “Sancţiuni de drept penal”.
 “Sancţiunea măsurilor de siguranţă în dreptul penal românesc”, “Libertatea condiţionată în instituţia dreptului penal românesc”, “Pedepsele principale” şi “Renunţarea la aplicarea pedepsei şi amânarea aplicării pedepsei” sunt cele 4 referate prezentate la Fribourg de studenţii craioveni.
Tinerii au observat că legislaţia în domeniul dreptului penal din Elvetia este similară cu cea din Romania, însă este mai permisivă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.