Card national de sanatate

De la 1 mai 2015, serviciile medicale şi farmaceutice vor fi  validate şi decontate doar pe baza cardului de sănătate. Această soluţie informatică va permite transparenţa şi eficienţa modului în care sunt cheltuiţi banii în sistemul asigurărilor de sănătate. Cardul conţine doar datele de identificare ale asiguratului, acestea pot fi trecute numai la cerere. Persoanele care refuză cardul vor avea acces la serviciile medicale în baza adeverinţei de înlocuire a cardului.
Direcţia de Sănătate Publică Dolj împreună cu Casa de Asigurări de Sănătate Dolj au purtat discuţii în baza Cardul naţional de sănătate.
Intrat în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta la prima vizita la medic, indiferent dacă este medic de familie, specialist sau alt furnizor de servicii medicale unde cardul va fi activat. Cardul nu poate fi activat la furnizorii de medicamente şi dispozitive medicale.
Un duplicat al Cardului de sănătate se poate elibera contra cost asiguraţilor care l-au pierdut, distrus sau şi-au schimbat datele de identificare.  Aceştia trebuie să facă cerere la Casa de Asigurări de Sănătate şi vor plăti cheltuielile de producţie şi ditribuire prin poştă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.