Rezultatele simularii la Bacalaureat

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, care au participat la simularile naţionale ale examenului de Bacalaureat, au aflat joi notele pe care le-au obţinut la probele scrise. Procentul de promovabilitate în judeţul Dolj este 36,78%, cu 5 procente mai mare decât cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.
S-au afişat rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat naţional. Procentul de promovabilitate pentru elevii de clasa a XII-a a crescut cu 5% faţă de cel obţinut la examenul de simulare din anul precedent.
La bacalaureat media minima de promovare, pe fiecare disciplină în parte, este 5, iar media finală, totală, a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului este minimum 6. Aproape 4% dintre elevii care au participat la simulări au obţinut medii apropiate de nivelul de promovabilitate.
Elevii de clasa a XI-a au obţinut un procent de promovabilitate mai mic cu peste 10% faţă de cei de clasa a XII-a. O surpriză placută o constituie media 10 la ambele probe susţinute, obtinuta de o elevă de clasa a XI-a a de la Liceul “Traian Vuia” din Craiova.
S-au obţinut şi medii mari în rândul elevilor de clasa a XII-a, dar nici una de 10.
Elevii de clasa a XII-a mai au trei luni pentru pregătire. Examenul de Bacalaureat naţional 2015 de va desfăşura în lunile iunie-iulie şi va debuta pe 8 iunie 2015 cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.