Invitatie la Filarmonica

Pianista Ekaterina Litvintseva din Federația Rusă va concerta vineri seara la Filarmonica ”Oltenia”. Iubitorii de musică clasică vor putea audia o uvertura din creaţia compozitorului Felix Mendelssohn-Bartholdy şi două concerte pentru pian compuse de renumiţii compozitori Edvard Grieg şi Frédéric Chopin.
 Vineri seara, începând cu ora 19:00, craiovenii melomani sunt aşteptaţi la Filarmonica “Oltenia” pentru un concert de excepţie în care capetele de afis sunt: dirijorul Alexandru Iosub şi pianista Ekaterina Litvintseva din Federaţia Rusă.
Ekaterina Litvintseva a susţinut concerte cu orchestre în Rusia, România şi Germania, pe scene renumite din Europa. A câștigat numeroase premii începând cu vârsta de 10 ani. În 2014 a fost distinsă cu premiul al II-lea și Premiul Publicului la Concursul internaţional pentru pian şi orchestră din Cantù (Italia).
Ekaterina Litvintseva , pianist Federația Rusă – “Voi interpreta vineri două concerte minunate din repertoriul romantic: Concertul nr. 2 de Chopin şi Concertul în La minor pentru pian şi orchestră de Grig. Voi cânta alături de maestrul Alexandru Iosub. Am avut deja o repetiţie care a decurs foarte bine, aşa că eu cred că toţi cei care vor audia acest concert vor fi încântaţi. Este pentru prima dată când mă aflu la Craiova. Am venit pentru două zile. Nu am apucat să văd oraşul, dar voi reveni săptămâna viitoare pentru un recital solo, când sper să am mai mult timp pentru a-l vizita.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.