Fara bon fiscal nu platesti

Comercianţii sunt obligaţi de la începutul lunii martie să afişeze, lângă casele de marcat, un anunţ prin care să-i atenţioneze pe clienţi că, în cazul în care nu primesc bon fiscal, au dreptul să beneficize de produsul cumpărat fără să-l plătească. Modelul anunţului poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Antreprenorii care nu afişează anunţul riscă amenzi ce pot ajunge la 4.000 de lei.
Dacă nu primiţi bonul fiscal, aveţi obligaţia să-l solicitaţi. În cazul unui refuz, aveţi dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. “Solicitaţi şi păstraţi bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare şi ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale”, se precizează în modelul de anunţ publicat de Ministerul Finanţelor, pe care comercianţii vor fi obligaţi să îl afişeze lângă casa de marcat.
Operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club şi altele asemenea, asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienţilor, aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare Mai mult, anuntul cuprinde şi numărul de telefon Telverde 0800.800.085 al Ministerului Finantelor, pe care consumatorii îl pot apela gratuit pentru a semnala situaţiile în care magazinele nu emit bonuri fiscale. Prin acest act normativ se urmăreşte diminuarea drastică a evaziunii fiscale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.