Studentii FEAA, viitori intreprinzatori

Studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) au participat la primul târg al întreprinderilor simulate derulat la Universitatea Politehnică din București, în cadrul proiectului SIMPRACT.

Studenţii craioveni au organizat şi prezentat la târg 5 standuri ale unor întreprinderi simulate, din diferite domenii de activitate, precum cel hotelier, servicii de curierat, producţie și comercializare de electronice, respectiv industria mobilei. Utilizând platforma ROCT destinată activităţii acestor tipuri de întreprinderi, studenţii au simulat, exact ca în viaţa reală, înfiinţarea și funcţionarea unei companii, sub îndrumarea profesorilor coordonatori din cadrul FEAA.

Proiectul SIMPRACT și-a propus, printre altele, implicarea a 7000 de studenți cuprinși în sistemul național de învățământ, proveniți de la 8 universități,  în activități de consiliere și orientare profesională directă. Dintre aceștia, 2250 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 500 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

Proiectul a fost realizat în parteneriat de Academia de Studii Economice București, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea VALAHIA din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.